Dag 1+2 september 2011, treinen naar Budapest

Waarom gingen we ook alweer op reis met vouwfietsen? Dat hebben wij onszelf tijdens onze treinreis naar Budapest erg vaak afgevraagd. Fietsen in de steden was leuk bedacht maar niemand heeft ons verteld dat die langeafstandstreinen niet berekend zijn op mensen met bagage. Dat merkten we in de ICE naar Keulen waar we onze bagage nergens kwijt konden en dat merkten we nog meer in de slaaptrein van Keulen naar Wenen! Wauw wat zijn die slaapcoupé’s klein zeg!

Zonder bagage zouden we al als sardines in een blik hebben gezeten…met…leek ons niet te doen. De hostess van onze wagon vond ons echter heel lief volgens mij want ze regelde een dubbele coupe voor ons zodat onze bagage in de ene kon staan en wij in de andere konden slapen. Nou ja slapen…

De trein naar Budapest had gelukkig wat meer ruimte maar hemel wát een gezeul!

Vier treinen verder en een heel erg kort nachtje later kwamen we aan in Budapest. Onze eerste indruk: HELP hier kunnen we helemaal niet fietsen. Nadat we ons eerst al fietsend met al onze bagage tussen het verkeer hadden gewaagd zijn we toch maar wat voorzichtiger gaan doen en de stoep op gegaan. Die verkeersslagaders, daar zijn we inmiddels achter, zijn meer een soort Hongaars roulette.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s