Dag 9: Bucuresti

We zijn in Bucuresti (Boekarest) en hebben hier een unique ultieme reiservaring. Die zijn niet altijd leuk moet ik zeggen. Laatst hadden we even een minder dagje met verkoudheden, lekke band etc. Maar dat was gauw opgelost en nu we hier zijn valt dat alles weer in het niet.
Deze stad is groot, heel erg vies, heel erg vervallen en heeft weinig charme. Straathonden leven op gelijke voet met zwervers, lijmsnuivers en bedelaars. Dit alles word versterkt doordat wij in een hotel vlakbij het station zitten. Wat natuurlijk heel handig is, maar zeker niet een van de beste buurten is. Wat ook niet meehelpt is dat we nog geen goede kaart hebben kunnen vinden dus tot nu toe zijn we bij alles wat we deden vreselijk verdwaald. En het fietsen…dat lijkt hier meer op een kamikazeactie. Ga dan op de stoep zul je denken?! Nou inderdaad, dat doen we ook natuurlijk. We willen hier nog niet dood gevonden worden. Maar die stoep, die eindigd soms gewoon ineens, er zitten enorme gaten in, heel diep en als er een fietspad is, dat hebben we wonderlijk genoeg wel aangetroffen in de beste straat van de stad (grote boulevard met banken en ambassades) dan word je wel geacht om van het stoepje af te rijden en aan de andere kant weer tegen het randje  op. En nog leuker…volgens mij hebben ze hier een enorm parkeerprobleem. Dus auto’s staan op de onhandigste plekken, regelmatig vol op de stoep, of op het zebrapad. Ook al aangetroffen…een zebrapad dat eindigde met een plantenperk met boom…niks stoep om jezelf veilig te stellen.
Jullie lezen het al, wij zijn niet erg opgewarmd door de stad. Zeker niet na nog een slechte nacht slaap en gisterenavond een vreselijke excersitie in het donker in een poging om het hotel terug te vinden. In dit bed vlieg ik omhoog als Aart zijn pink beweegt en als ik zachtjes kuch ligt Aart helemaal te schudden. Over  het ontbijt wil ik het helemaal niet hebben.
We vragen ons echt af hoe die Roemenen dit uithouden. Nou kijken ze op zijn zachtst gezegd ook niet erg vrolijk over het algemeen, maar we snappen nu ook wel waarom. Wat een trieste bedoening zeg!
Vandaag gaan we maar eens proberen of we nog verandering in onze indruk kunnen aanbrengen. En dan morgen…op naar Istanbul!
En vandaag helaas geen plaatjes, daar zijn twee redenen voor. De eerste is dat ik er wel erg weinig gemaakt hebben, de leukste zijn van een grote haan, een stel rode torretjes en een schattig poesje…Zegt wel genoeg of niet? De tweede reden is dat ik op een hotelcomputer dit berichtje zit te typen en ik dus niet zo mijn foto’s er op kan zetten en bovendien loopt het ding achter terwijl ik type dus ik wil niet weten hoe het reageert op een foto!

Advertenties

2 gedachtes over “Dag 9: Bucuresti

 1. Tja, dit hoort wel bij een reële beleving van het land.
  Zijn er nog bezienswaardigheden? Om de gribusbeleving dragelijk te maken?

  Goede reis morgen!

  Liefs,

  Corien

 2. Hoi Wendel

  Corien stuurt me jouw blogs door, leuk om die te lezen. Ik ben zelf nu in Porto Alegre, zuid Brazilie. Ook hier zie je grote tegenstellingen. Zwervers die op straat slapen en vaak leven van het uit het straatafval halen van recyclebare dingen (karton, flessen en zo) waar ze dan kennelijk een beetje geld voor krijgen. De mensen die wel wat te makken hebben wonen allemaal achter hekken met daarbovenop nog schrikdraad. Bij winkels zie je ook wel bewakers en ’s avonds over straat moet je mee oppassen. Maar het is allemaal wel een stuk welvarender dan Bukarest zo te horen. Porto Alegre is voor Brazilie ook een schone en welvarende stad met nauwelijks slums. Dit in tegenstelling tot Rio of Sao Paulo (de laatste heb ik even vanuit de lucht gezien). Het is hier nu net lente aan het worden, met mooie bloezems aan nog kale bomen, de temperatuur verschilt nu niet erg van Nederland op dit moment, maar in januari kan het hier wel 40 graden zijn en vlucht iedereen (die zich dat kan veroorloven) de stad uit. Een fijne reis verder en ik hoop dat jullie nog wat moois gezien hebben in Bukarest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s