Om tegen aan te leunen

Ja, verdriet is overal. Ik denk aan Aart en er is verdriet. Ik denk elke dag aan Aart, niet één keer maar ontelbare keren. Het zit hem in de kleine dingen, de herinneringen zijn verbonden aan álles wat ik doe. Er is veel verdriet want er zijn veel herinneringen van die ruim 11 jaar samen.
Tóch is het niet alleen verdriet wat die herinneringen oproepen. Zo adviseert hij me soms vanuit die herinneringen. Dan weet ik wat hij gedaan of gezegd had en dat steunt me. Hij helpt me spullen vinden die ik kwijt ben en als ik een moeilijk gesprek moet voeren. Soms moet ik zo sterk aan Aart denken dat ik bijna tegen hem aan kan leunen. Dan kan ik me bijna nestelen in zijn grote armen en koester ik me in deze warme gedachten. Dan is het verdriet eventjes weg en is er alleen nog maar een warm gevoel van hoe fijn dat was. Ik ben liefgehad en dat heeft duidelijk zijn nawerking. Ik heb nog steeds lief, ik houd van die man die er niet meer is, die geen input meer levert in deze liefde. Ik houd van wat we samen hadden, van die stomme eigenaardigheden die hij had. Ik houd van wat er was en door van wat er was te houden kan ik dat nu nog voelen. Wij samen, het was niet dat verdriet wat ik nu vaak voel, het was juist geluk, ja en ruzie, slaande ruzies en eigenwijze discussies en gemopper, het moet niet te zoetsappig worden. Maar verdriet voelde ik nooit als het over ons samen ging en eigenlijk is dat eeuwig zonde van dat moois wat we hadden.
Nu is samen niet meer samen, maar ik ben heel gelukkig geweest. De blauwdruk van dat geluk ligt voor altijd opgeslagen in één van die chaotische laatjes in mijn hoofd. Nu heb ik geen man meer, maar wel mooie herinneringen om af en toe tegen aan te leunen.

Advertenties

2 gedachtes over “Om tegen aan te leunen

  1. Mooi..en zo waar. Ik voel t nog steeds na 18 lange jaren zonder mijn Reinier. Ben zo blij dat hij in mijn leven is geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s